Architetto Ristrutturazione Bologna – Pratello Design

You Are Viewing

The house of an artist

tn_artista_001The subject was to restore a farmhouse in the centre of the countryside near to Modena, preserving all the typical characteristics of the area. They designed a house with wide multi-purpose spaces paying particular attention to their functionality and ensuring safety systems and equipment. The house has been developed into two main bodies: the main building consists of a large living area on the ground floor, the sleeping quarters are on the first floor along with a study, with an annexe for the housekeeper on the top floor attic space. The architectural peculiarity is, double the volume uniting the top two floors opening up to the sky via an enormous glass skylight with great architectural impact. Here the central framework is linked by an archway, “small yellow cottage” used as a playroom and for guests. The main stimulus has been to transform fantasy and creativity into artistic reality and recreate in these interior spaces the story of the owner’s life. The main stimulus has been to transform fantasy and creativity into artistic reality and recreate in these interior spaces the story of the owner’s life.

The red house

The living area

The sleeping area

The small yellow cottage

Details